Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

#PRAY_FOR_PARIS 2015:Η μέρα που άλλαξε την Ευρώπη και τον Κόσμο

Γεια σας και από μένα, θα ήθελα να χαιρετίσω την προσπάθεια των συμφοιτητών μου για τη δημιουργία του reverseecoauth.blogspot.gr ώστε να αποκτήσει η νέα γενιά μια φωνή για να μιλήσει για τους προβληματισμούς της.

 Θα ήθελα να αναφερθώ στα γεγονότα που συνέβησαν πριν λίγες ώρες στο Παρίσι. Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πηγές μιλούν για 120-150 νεκρούς και 200 τραυματίες εκ των οποίων 83 σε κρίσιμη κατάσταση. Γνωστό επίσης είναι πως  την επίθεση ανέλαβε η ISIS

Τα γεγονότα μας δείχνουν ότι ήταν σχεδιασμένο εδώ και καιρό για την πραγματοποίηση της τρομοκρατικής ενέργειας στο Παρίσι αφού έγιναν 7 (συγχωρέστε με αν κάνω λάθος) ταυτόχρονες επιθέσεις  από ισλαμιστές καμικάζι. Το πρώτο αίσθημα που έρχεται σε μένα είναι αίσχος και ντροπή που η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Γεγονότα που συνέβαιναν τον μεσαίωνα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται επικίνδυνα στην εποχή μας, στον 21ο αιώνα που «υποτίθεται» βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε όλα τα θέματα. 

Η ερώτηση που τριγυρνάει στο μυαλό μου είναι: Ποιοι χρηματοδοτούν το ισλαμικό κράτος; Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν τα όπλα στους τρομοκράτες; Γιατί ενώ πριν 10 μήνες έγινε το σκηνικό στην Charlie Hebdo δεν είναι αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο να μην συμβούν τα γεγονότα που βλέπουμε σήμερα; 

Στεναχωριέμαι και λυπάμαι για όσα συμβαίνουν τον 21ο αιώνα στην “πολιτισμένη” Ευρώπη μας. Ο κόσμος που γνωρίζαμε έχει αλλάξει πλέον. (για όσα λάθη υπάρχουν ζητώ ταπεινά συγγνώμη το άρθρο γράφτηκε εν θερμώ μετά από μια δύσκολη βραδιά. Ευχαριστώ για την κατανόηση.)

Γεώργιος Κωνσταντίνου, φοιτητής Οικονομικού ΑΠΘ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου