Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ένα βράδυ στο Παρίσι

    Ανθρωπότητα: ουσιαστικό, γένος θηλυκού από το μεταγενέστερο ανθρωπότης,άνθρωπος,το ανθρώπινο γένος.Χθες,13 Νοέμβρη του '15 σημειώθηκε με κόκκινα γράμματα στην ιστορία ένα τραγικό γεγονός στο Παρίσι. Τρομοκράτες εισέβαλλαν στη χώρα για επιθέσεις.
    Έναν τρομοκρατικό εφιάλτη έζησε η χώρα της Γαλλίας το βράδυ της Παρασκευής  με σχεδόν 150 νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με τις πηγές σημειώθηκαν έξι επιθέσεις,βομβιστικές επιθέσεις στο Stade de la France εν ώρα αγώνα (φιλικός Γαλλίας-Γερμανίας)  και εντός γηπέδου που  βρισκόταν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Επίσης,επιθέσεις με πυροβολέα πραγματοποιήθηκαν σε πολυσύχναστα  μαγαζιά του Παρισιού  μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος. Ωστόσο, επίκεντρο αποτέλεσε το θέατρο Bataclan της Γαλλικής πρωτεύουσας, όπου υπήρχαν 100 περίπου όμηροι,μεταξύ αυτών 80 νεκροί.
   Μετά από όλα αυτά ,έρχεται η στιγμή που αναρωτιέσαι. Γιατί; Γιατί να μην υπάρχει ανθρωπιά; Γιατί όλοι προσπαθούμε μόνο για τα δικά μας συμφέροντα; Προσπαθούμε να ζήσουμε και μας εμποδίζουν.Προσπαθούμε να μη φοβόμαστε και μας τρομοκρατούν. Όχι,δεν θέλω και σίγουρα κανένας μας δεν θέλει να φοβάται να ζήσει. Είμαστε υπό την αιγίδα της Ευρώπης,όραμα αυτής η ελευθερία, η ασφάλεια, η αγάπη, Νιώθεις ελεύθερος ή ασφαλής; Πολλά ερωτήματα γεννιούνται ταυτόχρονα. Ένα για το οποίο δεν έχω ακριβή απάντηση είναι το εξής: Ποιος τους δίνει τα όπλα ; Ποια μεγάλη Δύναμη - σαφώς και μιλάμε για Μεγάλη Δύναμη - κρύβεται πίσω από όλο το σκηνικό;
  Το Ισλαμικό κράτος απείλησε για επόμενες επιθέσεις στη Ρώμη και στο Λονδίνο.Το γεγονός είναι αυτονόητο,μιλάμε για πόλεμο.Σήμερα ήταν το Παρίσι,αύριο; Βγες και πολέμα για την ελεύθερη ζωή που θέλεις να ζήσεις, για εσένα και τους ανθρώπους γύρω σου.


Πελέκα Γεωργία,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΘ


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου