Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Το ονόμασα αγάπη,ήταν και θα είναι.


Κι αυτή τη φορά ίσως να είσαι πιο ώριμος να την αντιμετωπίσεις,ίσως πάλι όχι.Πάνω στα νεύρα σου,σε αυτόν τον δίχως λόγο τσακωμό θα πεις βαριές κουβέντες,λόγια που δεν εννοείς,δεν σας ταιριάζουν και δεν τα πιστεύεις.

 Θα περιμένεις όπως πάντα να σε παρακαλέσει,να μη σε αφήσει να φύγεις,να ρισκάρει και πάλι γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει.Μάταια όμως.Δεν θα το κάνει.Θα σε αφήσει να φύγεις,δίχως να πει λέξη,μόνο θα σε κοιτάξει κατάματα και θα σου λέει  όσα δεν μπορεί με λόγια.Ξέρεις τα λόγια καμιά φορά περισσεύουν.ένα μόνο βλέμμα αρκεί.Είναι κρίμα που πιστεύεις πως δεν σε αγαπάει,δεν σε αγάπησε και δεν έδωσε για εσένα.Δεν τη βλέπεις που πονάει;Που προσπαθεί να είστε καλά;Να είσαι εσύ ήρεμος μέσα σου;

 Φεύγεις,έχοντας πει την τελευταία κουβέντα και το αντίο - γιατί ξέρεις πόσο πονάει αυτή η τόσο δα μικρή λέξη - τη πονάει και το χτυπάς,ξανά και ξανά.Το άκουσε όμως,φεύγεις.
Φυσικά περιμένεις να τρέξει ξοπίσω σου,αλλά όχι.Δεν θα τρέξει.Σε εκπλήσσει και το "είναι" σου ταράσσεται.. Κάπου στο μέλλον όμως θα καταλάβεις πόσο πολύ σε αγάπησε,πως και τα λάθη της ήταν γεμάτα αγάπη, ήταν ο φόβος της να μη σε χάσει, οι σκέψεις και τα όνειρά της για εσένα. Τώρα καταλαβαίνεις ότι υπήρξες και εσύ λάθος σε αυτή τη σχέση.
Είναι σπάνιο καλέ μου αυτό που είχες μαζί της,αυτή τη δυνατή αγάπη.Μάλλον η πολλή αγάπη σας χώρισε και μάλλον οι παλιοί είχαν δίκαιο όταν λέγαν "η πολλή αγάπη σκοτώνει". Κάτι θα 'ξέραν.

  Ο καιρός περνάει,γρήγορα,και σου λείπουν ήδη τα μάτια της,το γέλιο και το χαμόγελό της,τα χάδια της,η αγκαλιά της. Ανόητε, κι αυτή σε σκέφτεται και της λείπεις. Ακόμη και τώρα πιστεύεις πως δεν σε αγαπάει; Είσαι βλάκας αν έστω το έχεις σκεφτεί... Ήταν όλα αληθινά,έντονα,γεμάτα αγάπη, τρέλα, πάθος και καύλα. Τα δίνατε όλα ο ένας για τον άλλο.

   Μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο μα όχι τόσο δυνατό, μπορεί να βρει κάτι καλύτερο μα όχι τόσο δυνατό. Το δυνατό το ζήσατε, μαζί, στο παρελθόν και ας είχε τα λάθη του. Είναι αυτό το αλατοπίπερο του έρωτα που είναι απαραίτητο,κι από αυτό είχατε μπόλικο.

Πελέκα Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου