Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Μαζί τα είπαμε:Το χρονικό μιας κρίσης...(ΜΕΡΟΣ Β)



Συνεχίζοντας αυτή την αποκαλυπτική αναδρομή στην πορεία της Ελληνικής Οικονομίας από τα μεσαία διαζώματα του πλοίου στο αμπάρι ανακαλύπτει κανείς συναρπαστικά πράγματα που αν ρωτήσεις έναν μέσο Έλληνα τα έχει μερικώς ή ολοκλήρως απωλέσει.Αλλιώς δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε....

Πιάνοντας το κουβάρι από κει που το αφήσαμε στο προηγούμενο άρθρο(2004-2008) φτάνουμε στο μοιραίο 2009,όπου:

Διεξάγονται πρόωρες εθνικές εκλογές,τις οποίες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,92% εξασφαλίζοντας 160 έδρες.Ακολουθεί η ΝΔ με 33,47%,το ΚΚΕ με 7,54%,το ΛΑΟΣ με 5,63% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,6%.Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στο ECOFIN οτι το έλλειμμα για το 2009 θα κυμανθεί στο 12,5% αντι του 6% που το υπολόγιζε η προηγούμενη ‘’γαλάζια’’ κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ επικρατώντας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Κλείνει από τη γερμανική Κυβέρνηση το θέμα της έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.’Υστερα από απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Βαμβέργης κρίνεται  τελεσίδικα οτι τα αδικήματα για τα οποία είχαν εκδοθεί τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.

Συνεχείς υποβαθμίσεις της Ελλάδας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Ο Πρωθυπουργός Παναδρέου και ο Παπακωνσταντίνου διαψεύδουν τα σενάρια ‘’περι προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ’’.

Σε όλο αυτό το διάστημα ΜΜΕ αλλά και η διεθνείς και εγχώρια κοινότητα βρίθουν από ειδήσεις,εικασίες και σενάρια για την πορεία που έχει πάρει η χώρα....ακόμα όμως η πλειονότητα των Ελλήνων είναι ανυποψίαστοι μπροστά σε οτι θα ακολουθούσε...


Νατσιόπουλος Δημήτρης,Οικονομικό ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου