Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μόνο για σήμερα;

   

1 Δεκεμβρίου : Πρώτη μέρα του μήνα και  Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.
   Τι είναι AIDS;

    Είναι μια νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας. Η νόσος παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει τη λειτουργία του, κάνοντας τα άτομα με AIDS περισσότερο πιθανά να αποκτήσουν λοιμώξεις, όπως ευκαιριακές λοιμώξεις και όγκους που συνήθως δεν προσβάλουν τα άτομα με λειτουργικά ανοσοποιητικά συστήματα. Αυτή η ευπάθεια χειροτερεύει με την εξέλιξη της νόσου.
 Συνήθως μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη όπως  με το πρωκτικό, κολπικό ή στοματικό σεξ, τη μετάγγιση αίματος, τις μολυσμένες υποδερμικές βελόνες, και από τη μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τον θηλασμό.

    Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο τέτοια μέρα κάνεις τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης και υπάρχουν παντού οργανισμοί που σου μοιράζουν προφυλακτικά και σε ενημερώνουν για τη νόσο του AIDS.Επίσης, κάθε χρόνο τέτοια μέρα γεμίζουν τα timeline σου (fecebook, twitter, intagram κλπ) με φωτογραφίες που έχουν το σήμα του AIDS.

    Ναι, όλοι πρέπει να  στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία, να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε αλλά όχι μόνο για την πρώτη Δεκέμβρη.

    Πόσοι από  όσους ανέβασαν μια φωτογραφία ή κοινοποίησαν κάτι επί του θέματος ή συμμετείχαν σε αυτή την εκστρατεία προσέχουν καθημερινά; Σχεδόν κανένας. Σκοπός δεν είναι μόνο την ημέρα του AIDS να θυμηθείς να προσέξεις και να προφυλαχθείς. Δεν το κάνεις μονάχα για τους παθόντες αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό, Πρέπει εφ' όρου ζωής να προσέχεις τον εαυτό σου και την υγεία σου. Μην αφήνεις στην τύχη ένα τόσο σημαντικό θέμα.Κάθε φορά που θα έχεις σεξουαλική επαφή μη ξεχνάς, είναι απλό, απλά προφυλάξου. 
   Α!Κάτι σημαντικό για τα κορίτσια. Μη ντρέπεσαι να ζητήσεις προφυλακτικό από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Να καμαρώνεις που το ζητάς.

Πελέκα Γεωργία,Οικονομικό ΑΠΘ
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου