Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

" Ζητείται πολιτικός, ικανός για την εφαρμογή μνημονίου "




Αυτή τη περίοδο όντας φοιτητές, έχουμε εξεταστική. Εξεταστική σημαίνει διάβασμα.  Εν'όψη του αυριανού εξεταζόμενου μαθήματος ονομαζόμενο "Από την ΕΟΚ στην Ε.Ε. " (Μάρδας Δ.) πολλές είναι οι σκέψεις και τα ερωτήματα που με περιτρυγιρίζουν. Ξεφυλίζοντας λοιπόν τις σελίδες, μαθαίνω για τη πορεία της Ε.Ε. , τα μέλη-όργανά της και τις αρμοδιότητες αυτών. Και μου έρχεται στο μυαλό το εξής "Ρε συ μέσα στην Ευρώπη είναι και  χώρα σου, η Ελλαδίτσα ". Τριάντα τέσσερα χρόνια περίπου από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρώπη και ακόμη αναρωτιέμαι,ίσως όλοι μας ή οι περισσότεροι αν η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στην Ευρώπη ή να είναι στη θέση, ας πούμε, της Αλβανίας ή της Λευκορωσίας.

  Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλα γύρω μας αλλάζουν, παίρνουν άλλη μορφή και υπόσταση, η Ελλάδα όμως μένει στάσιμη, καθώς αδυνατεί να προσαρμοστεί  στις νέες συνθήκες όποιες κι αν είναι αυτές , είτε είναι στον οικονομικό είτε είναι στον πολιτικό είτε είναι στον κοινωνικό τομέα.Και εσύ κάθεσαι και ασχολείσαι με Μονοκομματικές, Δικομματικές και πολυκομματικές κυβερνήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να "τρώγονται" μεταξύ τους και να τρώνε κι εσένα.

 Ξεκάθαρα το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, δεν της αρμόζει. Θα το χαρακτήριζα ναι, κατώτερο , λειτουργεί στην αφάνεια και λαϊκίζει. Οι δε πολιτικοί της άξιοι της μοίρας τους και ανάξιοι για τις θέσεις που τους έχουμε δώσει,

  Κατά τη διάρκεια των χρόνων, έχουν ψηφιστεί 3 μνημόνια. και τίποτα δεν αλλάζει, μάλλον τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Βλέπεις τους πολιτικούς - που έχεις ψηφίσει-  να μαλώνουν για τα μνημόνια που έχει ψηφίσει ο καθένας εν θητεία. "Αυτή είναι η πολιτική της χώρας μας" ,δεν ξέρω αν αυτή τη πρόταση πρέπει να τη κάνω καταφατική ή ερωτηματική. Σκέψου μόνο, ότι μέσα σε 6 χρόνια είχαμε 5 εκλογικές διαδικασίες. Γελάμε με τα χάλια μας.Είμαστε σε αδιέξοδο Έλληνα, μη ψάχνεις τον πολιτικό που δεν ψήφισε μνημόνιο για να τον υποστηρίξεις.

  Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγελαφική. Όλα κινούνται και εμείς εκεί,στάσιμοι, ανήμποροι να κάνουμε κάτι. Γιατί είμαστε, ότι τροφή δίνουν τη μασάμε.  Να είσαι ενεργός πολίτης, να ενημερώνεσαι,να μην είσαι απόλυτος και στενόμυαλος. Να δίνεις την ψήφο σου όχι με τα κριτήρια αριστεράς και δεξιάς αλλά με τα κριτήρια των μεταρρυθμίσεων.Τις μεταρρυθμίσεις να ψηφίζεις. Έχουμε ψηφίσει, ως ελληνικό κράτος ένα μνημόνιο, επίλεξε αυτόν που θα το εφαρμόσει ορθότερα. Εδώ που φτάσαμε, στο χάος που μας οδήγησαν, να παρακαλάμε για μνημόνια, για τα λιγότερο βάναυσα φυσικά. Και αυτό γιατί; Γιατί οι πολιτικοί της χώρας μας, αγαπητέ πολίτη, δεν είναι ικανοί να υποστηρίζουν τις επιλογές τους και τις πεποιθήσεις τους,

Πελέκα Γεωργία, Οικονομικό ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου