Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η παντοτινή μου σχέση!

Υπάρχει μια αγάπη ανιδιοτελής, ναι υπάρχει αυτή η αγάπη, η οποία δεν συγκρίνεται με καμία. Αυτή είναι η αδερφική αγάπη!

 Η αδερφική αγάπη έχει ειλικρίνεια, τρέλα και είναι ξεκάθαρη. Η πιο μεγάλη σχέση της ζωής σου με άλλα 1.2,3 ή παραπάνω άτομα και μαθαίνεις τόσα, μα τόσα πολλά από αυτά. Αν γνώριζες τα αδέρφια σου κάπου έξω για φιλαράκια, ίσως να μην τα επέλεγες για παρέα, αλλά τα αδέρφια έχουν αμοιβαία συναισθήματα και είναι τόσο ταιριαστά.

 Φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές που τσακώνεστε ελεεινά και αν ήταν κάποιοι φίλοι στη θέση σας, σίγουρα δεν θα ξαναμιλούσαν. Ναι, σίγουρα. Και οι αιτίες των τσακωμών; Γελοίες. Γιατί δεν έπλυνες τα πιάτα, γιατί το βράδυ πάλι ήπιες, γιατί το ταδε ρούχο δεν είναι στη θέση του ή γιατί φόρεσες μια μπλούζα και την έκαψες πχ . Καλά εδώ μιλάμε για Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξαφνικά βγαίνει όλο το ζωικό βασίλειο από μέσα σου, ορμάει ο ένας στον άλλο και επιτίθεται με όποιον τρόπο, γρατσουνιές, δαγκώματα, ξύλο κ.α . Για τους λόγους που αναφέραμε έτσι; Και μετά από 5 λεπτά έχετε ξεχάσει τον λόγο που μαλώσατε και γελάτε με τις  γρατσουνιές σας. Όποιος πει οτι δεν μαλώνει με τα αδέρφια του, ψεύδεται.

 Τα αδέρφια σου είναι η καλύτερη παρέα, οι πιο καλοί σύμβουλοι και αντικειμενικοί. Ναι έτσι είναι, παραδέξου το. Είναι τα άτομα που δουλεύουν για το καλό σου και σίγουρα πάντα - πάντα όμως - θα σου λένε την παραμικρή αλήθεια. Μπορεί να θυμώσεις και να νευριάσεις για αυτά που θα σου πούν, θα σου τα πουν όμως γιατί είναι το σωστό, έτσι πρέπει. Το παν σε μια σχέση είναι να υπάρχει επικοινωνία,σε αυτή τη σχέση, την παντοντινή, υπάρχει και με το πραπάνω. Μόνο σκέψου πόσες λεπτομέρειες θα πείς στα αδέρφια σου για ένα συμβάν. Για παράδειγμα συνάντησες έναν παλιό σου φίλο, θα αναλύσεις το βλέμμα του,τις κινήσεις του, τα ρούχα του, με ποιον τον είδες και πως σε χαιρέτησε και και και ... τόσες λεπτομέρειες που μόνο τα αδέρφια σου θα σε ακούσουν.

 Έτσι είναι τα πραγματικά αδέρφια. Είναι ενωμένα και δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους, δεν υπάρχουν μόνο αγκαλιές και λουλούδια. Τα αληθινά αδέρφια εκδηλώνονται και εκφράζουν ωμά τις απόψεις τους το ένα στο άλλο, δίχως να σκεφτούν ότι μπορεί να σε στενοχωρέσουν. Ξέρουν ότι θα καταλάβεις. Τα αληθινά αδέρφια όμως δεν θα σου λένε κάθε μέρα τη λέξη " Σ'αγαπώ", μα θα σου τη δείχνουν.

 Τα δικά μου αδέρφια δεν ξέρω πως μάλωναν ή τι σχέσεις είχαν πριν γεννηθώ, μάλλον ξέρω, αλλά δεν τα έζησα. Καλά δεν είναι και 80 χρονών τα αδέρφια μου, αλλά έτσι να 'χουμε να λέμε. Ίσως τώρα αυτό να το είπα γιατί συνηθίζουν να διηγούνται γεγονότα σε συγκεντρώσεις προ γέννησης μου. Ζορίζομαι κάπως, και εκδικούμαι τώρα, καταλαβαίνετε τα μικρά αδέρφια . "Εσύ δεν είχες γεννηθεί ακόμη όταν έγινε αυτό" ή "Δεν υπήρχες τότε" , αυτές οι φράσεις πληγώνουν "μεγάλα" αδέρφια, ευχαριστώ. Τα συγχωρώ όμως. 
 
 Πολλές φορές όμως τυχαίνει να γνωρίσεις φίλους που να τους θεωρήσεις αδέρφια, και να είναι αδέρφια. Αυτούς τους φίλους τους κρατάς. Σου θυμίζουν πάρα πολύ τη σχέση που έχεις με τα δικά σου αδέρφια. Αυτοί οι φίλοι είναι πραγματικά αδέρφια.

 Επίσης η οικογένεια κάποια στιγμή μεγαλώνει, τα αδέρφια σου παντρεύονται! Ας πούμε εγώ τον γαμπρό μου τον αποκαλώ αδερφό μου, γιατί είναι, και η σχέση μας είναι αδερφική και όχι τόσο κουνιάδας - γαμπρού. Εδώ να ευχαριστήσω την αδερφή μου που έφερε στην οικογένεια έναν αδερφό που πάντα λαχταρούσα.Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, βεβαίως.

 Δεν είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ανατρέχετε στη παιδική σας ηλικία; Και κάνετε πολύωρες συζητήσεις και σχολιάζετε και αναλύετε; Ναι είναι. Σε κάθε γιορτή, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι το έχουμε σαν ταμα εμείς. Φέτος δώσαμε ραντεβού το καλοκαίρι!

 Είναι σημαντικό να έχεις αδέρφια! Μαθαίνεις να μοιράζεσαι, να αγαπάς αληθινά, να νοιάζεσαι, να έχεις υπομονή και επιμονή,  να δημιουργείς, να ονειρεύεσαι, να εκδηλώνεσαι. Μαθαίνεις τόσα μα τόσα πολλά! Να δείχνεις την αγάπη στα αδέρφια σου με κάθε τρόπο, κάθε στιγμή. Εγώ χαίρομαι που έχω αυτά τα αδέρφια και τους ευχαριστώ που υπάρχουν στη ζωή μου.Δεν θα το κάνω μελόδραμα, σταμταώ εδώ.
 Αδερφική σχέση, η καλύτερη με διαφορά!!

Πελέκα Γεωργία, Οικονομικό ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου