Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το τραγούδι των πολιτικών

  Ο πολιτικός λόγος δεν έχει πια ουσία,αν δεν έχει ήδη πεθάνει σίγουρα είναι ετοιμοθάνατος.
Μόνος στόχος του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας είναι να προκαλέσει εντυπώσεις και να δημιουργήσει γεγονότα και καταστάσεις.Αυτό ακριβώς. Αρκείται στον θαυμασμό, τον εντυπωσιασμό και την ιδιοτέλεια.

  Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Τι είναι πολιτικός διάλογος; Είναι αυτό που ονομάζουμε επίπεδο συνεννόησης και διαπάλης, με απώτερο σκοπό την εφαρμογή πολιτικών επιλογών.

  Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως δεν είναι απαραίτητο τα πολιτικά πρόσωπα να συμφωνούν απολύτως. Οφείλουν όμως να οπισθοχωρούν, να ανταλλάσουν απόψεις και να αντιπροτείνουν ιδέες μέχρις ότου να βρεθεί μια κοινή/μέση λύση για την επίτευξη και υλοποίηση ενός πολιτικού σχεδίου.
 
"Ο πολιτικός λόγος
 δεν έχει πια ουσία,
αν δεν έχει ήδη πεθάνει
 σίγουρα είναι ετοιμοθάνατος."


 Πραγματικά είναι απορίας άξιον πως ακόμη και σήμερα πραγματοποιούνται αυτοί οι "πολιτικοί διάλογοι". Δηλαδή δεν τους έφτασαν τα πολιτικά εγκλήματα του παρελθόντος; Διότι για εγκλήματα πρόκειται. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα αυτοί οι στενόμυαλοι, αμόρφωτοι πολιτικοί και οι ακόλουθοι  που τους απαρτίζουν. Κανένα ίχνος πνευματικής εντιμότητας και αυτό αποδεικνύεται ολοκάθαρα από την καταστροφή των πολιτικών ηθών και απαξίωσης της πολιτικής ιδεολογίας.

 Ανέκαθεν η πολιτική ήταν από τους δυσκολότερους γρίφους. Οι ομιλίες και οι διάλογοι των προσώπων που κατέχουν μια θέση στη δημόσια κοινωνία ήταν περίτεχνα δομημένοι, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, να εντυπωσιάσουν και να πλησιάσουν την κοινή γνώμη. Μια γνώμη που βιάζεται και ταλαιπωρείται τις τελευταίες δεκαετίες στη πατρίδα μας.

 Καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα. Η πολιτική δρα γα το παρόν, διαμορφώνει το μέλλον και από το παρελθόν διδάσκει πλαίσια και καταστάσεις.Όπως προείπα, το τροπάριο των πολιτικών δεν θα αλλάξει, ουδέποτε ο πολιτικός λόγος δεν ήταν tabula rasa. Δυναμικός και όχι ουδέτερος , πάντα θα επηρεάζει και θα επηρεάζεται.

 Οι συμπεριφορές των μεγιστάνων πολιτικών έχουν πάντοτε μια κυριολεκτική αίσθηση και προβλέπουν το μέλλον, ενώ τον μικροαστών πολιτικών δίνουν μια ψευδή εικόνα και αναζητούν το παρελθόν.

Πελέκα Γεωργία, Οικονομικό ΑΠΘ
Ιούνιος '16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου